REMEKELT AZ ELTE PPK HALLGATÓJA A KAJAK-KENU VB-N

2021.09.20.
REMEKELT AZ ELTE PPK HALLGATÓJA A KAJAK-KENU VB-N
Aranyérmet nyert Gazsó Alida Dóra a kajak egyesek 1000 méteres versenyében a 2021. szeptember 16-19. között megrendezett koppenhágai kajak-kenu világbajnokságon. Az ELTE PPK edző szakos hallgatója a kajak négyes tagjaként ezüstérmet is szerzett.

A 21 éves kajakozó nagy fölénnyel, három hajóhosszal verte a kajak egyesek mezőnyét szombaton. Vasárnap a lesérült Bodonyi Dóra helyét vette át az olimpiai bajnok négyesben. A magyar egység rosszul rajtolt, de a táv felénél már a fehérorosz négyes mögött volt. A vége nagyon szorosan alakult, a Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Gazsó Alida Dóra négyes mindössze 16 századdal lemaradva lett ezüstérmes a fehérorosz csapat mögött.

Gazsó Alida Dóra hatévesen ismerkedett meg a sportággal, első komolyabb sikereit 16 évesen érte el, majd a 2019-es szegedi világbajnokságon a női kajaknégyessel 500 méteren világbajnoki címet szerzett. A 2021-es lengyelországi Európa Bajnokság K1 1000 méteres versenyében szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Az index.hu hallgatónkat bemutató cikkét itt olvashatja.

 

A kép forrása: MTI