PPK-SOK A MAGYAR SPORTTUDOMÁNYI TÁRSASÁG VEZETŐ TESTÜLETEIBEN

2022.01.03.
PPK-SOK A MAGYAR SPORTTUDOMÁNYI TÁRSASÁG VEZETŐ TESTÜLETEIBEN
Heszteráné Ekler Juditot, a Sporttudományi Intézet – Szombathely igazgatóját és Gősi Zsuzsannát, az Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet docensét is rangos pozícióra választotta meg tisztújító közgyűlésén a Magyar Sporttudományi Társaság 2021. december 17-én.

A Magyar Sporttudományi Társaság 1996-ban alakult meg abból a célból, hogy segítse a testnevelés és a sport tudományos igényű kutatását, és támogatást nyújtson a sportszakembereket képző intézményeknek.  A tudományos eredmények közzétételéhez rendszeres, változatos témájú konferenciák és programok szervezésével, kiadványok publikálásával járulnak hozzá. Az önkormányzati elven működő társaság ügyvezető és képviseleti szerve a tizenegy tagú elnökség, amelyet a tagokból álló közgyűlés titkos szavazással választ meg négyéves időtartamra.

A december 17-én megtartott tisztújító közgyűlésen az Előkészítő Bizottság elnöke által előterjesztett „Jelöltlista” alapján megválasztották az elnökség tagjait, köztük Heszteráné Ekler Juditot, a PPK Sporttudományi Intézet – Szombathely vezetőjét. Elnökségi tagként feladatai közé tartozik az éves munkaterv kialakítása, elfogadása, állásfoglalás a kutatások támogatásáról, illetve egy-egy tudományterületet képviselete és támogatása. Heszteráné Ekler Judit az elnökségben olyan speciális feladatok ellátásáért is felel, mint a sportpedagógia, az iskolai testnevelés és a sportszakember képzés.

Az MSTT Ellenőrző Bizottságának elnöki pozíciójára ismét Gősi Zsuzsannát, a PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetének (ESI) oktatóját választották meg. A bizottság a szervezet jog- és alapszabályszerű működésének, valamint a vagyonkezelésének és gazdálkodásának ellenőrzéséért felel.

A Magyar Sporttudományi Társaság tevékenységéről a szervezet honlapján található részletesebb információ.