Oktatás – Sport – Covid tanulmánykötet

2022.09.29.
Oktatás – Sport – Covid tanulmánykötet

„Tanulmányok az oktatásról és a sportról a Covid árnyékában” alcímmel jelent meg az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetének legújabb tanulmánykötete, amelyet Dr. Magyar Márton és Dr. habil. Gősi Zsuzsanna szerkesztett.

Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent kiadvány elérhető a mersz.hu-n ide kattintva.

 

A szerkesztők bevezető gondolatai a kötet elején:

„Az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet (ESI) már negyedik éve szervezi meg sporttudománnyal kapcsolatos konferenciáit. Az ESI oktatói mellett évek óta más neves hazai kutatók is bemutatják legújabb kutatási eredményeiket, ami jelzi konferenciasorozatunk jelentőségét. Második rendezvényünk a hazai rekreáció-felsőoktatás harmincéves történetisége kapcsán került megrendezésre, majd ezt követően a sport különböző aspektusait vettük górcső alá, a 2020. és 2021. évben a Covid-19 pandémia által erősen meghatározottan.

A Sport – Tudomány – Egészség konferenciasorozat IV. (online) eseményéhez kapcsolódó absztraktkötet mellett a széles körű előadásokat jól reprezentálják a harmadik tanulmánykötetünkben szereplő, hiánypótló kutatások.

A sorozat hetedik elemeként „Tanulmányok az oktatásról és a sportról a Covid árnyékában” cím alatt az online felsőoktatás elméleti és gyakorlati tantárgyai, valamint a külső szakmai gyakorlatok Covid-rendszere mellett a pandémia által deklarált mozgástanulás egyedi (formális és nem formális) keretei is megjelennek.

Jó szívvel ajánljuk minden érdeklődőnek jelenlegi és korábbi tanulmányköteteinket is, amelyek a rekreáció- és sporttudomány széles palettájáról közölnek új és érdekes információkat a szakemberek, oktató-kutató kollégák és akár a szakdolgozó hallgatók számára is.”

 

A tanulmányokat lektorálta: Bárdos György, Gősi Zsuzsanna, Lehmann László és Magyar Márton

 

Tartalomjegyzék:

Némethné Tóth Orsolya, H. Ekler Judit, Patakiné Bősze Júlia, Koltai Miklós: Sportszakos hallgatók az online (sport)oktatásról (5-26. oldal)

Gősi Zsuzsanna, Bukta Zsuzsanna: Sportszervezők a sportszektorban? (27-43. oldal)

Kovács Katalin, Novák Ágnes: A jelenléti oktatás mellett, van-e igény az online testnevelésre? Az ELTE hallgatóinak motivációs vizsgálata (44-64. oldal)

Gősi Zsuzsanna, Kassay Lili: „Karantén oktatás” a sportszervező szakirányon (65-74. oldal)

Magyar Márton, Gősi Zsuzsanna: „Karantén-gyakorlat” 1. avagy a Covid19-járvány hatása a külső szakmai gyakorlatokra az ELTE budapesti rekreációszervező szakirányán (75-120. oldal)

Gősi Zsuzsanna, Magyar Márton: „Karantén-gyakorlat” 2. avagy a Covid-befolyás a sportszervező szakirányos szakmai gyakorlatokra az ELTE budapesti képzésén (121-154. oldal)

Anti Zsuzsanna: A fogyatékos személyek iránti viszonyulás jelentősége az integrált testnevelés oktatásban- szociálpszichológiai nézőpont (155-174. oldal)

Magyar Márton: Covid-fitness, online edzés, avagy szolgáltatásmenedzsment aspektusok és tapasztalatok egy kutatásból (175-220. oldal)

 

A sorozat eddig megjelent részei:

Gősi Zsuzsanna, Boros Szilvia, Patakiné, Bősze Júlia (Szerk., 2019): Sokszínű rekreáció: Tanulmányok a rekreáció témaköréből. Budapest: ELTE PPK (elérhető ITT )

Gősi Zsuzsanna, Bárdos György, Magyar Márton (Szerk., 2020): Sokszínű rekreáció II. Egészségmegőrzés – Életkorok – Képzés. Budapest: Akadémiai Kiadó (elérhető ITT)

Gősi Zsuzsanna, Bukta Zsuzsanna (2020): A sport társadalmi, gazdasági és utánpótlás-nevelési kérdéseiTanulmányok sportszervezés témaköréből. Budapest: Akadémiai Kiadó (elérhető ITT)

Gősi Zsuzsanna, Boros Szilvia, Magyar Márton (Szerk., 2021): Sport a Covid-19 pandémia árnyékában. Tanulmányok a sporttudomány témaköréből. Budapest: Akadémiai Kiadó (elérhető ITT)

Gősi Zsuzsanna, Magyar Márton (Szerk., 2022): Sport – Gazdaság – Covid. Tanulmányok sportról sportszervezői nézőpontból. Budapest: Akadémiai Kiadó (elérhető ITT)

Gősi Zsuzsanna, Boros Szilvia, Magyar Márton (Szerk., 2022): Életmód – Sport – Covid. Tanulmányok az életmódról és a sportról a Covid árnyékában. Budapest: Akadémiai Kiadó (elérhető ITT)

Magyar Márton, Gősi Zsuzsanna (Szerk., 2022): Oktatás – Sport – Covid. Tanulmányok az oktatásról és a sportról a Covid árnyékában. Budapest: Akadémiai Kiadó (elérhető ITT)

 

Konferencia-beharangozó:

  • 2022. november 16-án megrendezzük a konferenciasorozat immáron 5., jubileumi részét Sokszínű sporttudomány – Sokszínű ELTE címmel, ahol sporttáplálkozás, sportpszichológia, sportmédia, sportpedagógia, sportági menedzsment, sport és neveléstudomány témakörű előadások mellett magyar és angol nyelvű e-poszter szekció szemléltet olyan témákat, mint például szerencsejáték és sportteljesítmény, női futsal aktuális kérdéskörei, vagy sporttörténet.
  • Program és információ ITT
  • Regisztráció ITT
  • Regisztráció határideje: 2022. november 14. 20 óra

A konferencia szervezőbizottsága:

  • Szervezőbizottság elnöke: Dr. habil. Gősi Zsuzsanna
  • Szervezőbizottság tagja: Dr. Magyar Márton
  • Szervezőbizottság titkára: Mikó Alexandra

Oktatás – Sport – Covid

Oktatás – Sport – Covid

0

/

0

0

/

0