LEIMETER DÓRA A KEK RUN MELLETT

2022.02.13.
LEIMETER DÓRA A KEK RUN MELLETT
A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának népszerűsítéséhez az ELTE PPK olimpiai bronzérmes vízilabdázó hallgatója is csatlakozott. 

Az ELTE sportegyesülete, a BEAC március 3–5. között 13. alkalommal rendezi meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK), ahol hazai és határon túli egyetemek sportolói mérik össze erejüket. Az eseményen 6 sportágban 3 napon keresztül közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten.

A programsorozat keretében március 5-én kerül sor a KEK RUN 2022 elnevezésű futóversenyre a Ludovika Campuson. A verseny kezdőknek és rutinos futóknak egyaránt kiváló lehetőség: a vállalkozó kedvőek 5,5 vagy 10 km-es távon is kipróbálhatják magukat. 

A futóverseny népszerűsítéséhez Leimeter Dóra, a PPK sportszervező szakos hallgatója, az ELTE Sport arca is nagy örömmel csatlakozott. Kiemelte: "ahhoz, hogy kihozzuk magunkból a maximumot – akár a tanulásban, akár az olimpián, akár a KEK Run-on – élvezni kell a verseny minden pillanatát”.

A verseny idén is jótékonysági gyűjtéssel egészül ki: 2022-ben a Tiszaújlaki 2. Sz. Széchenyi István Középiskola magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata.

A nevezési felület valamennyi sportágban elérhető a www.kekbudapest.hu oldalon.

Fotó: Simó Szabolcs / BEAC

Forrás: elte.hu