KÖSZÖNTÖTTÉK A FRISSEN HABILITÁLT OKTATÓKAT

2024.01.12.
KÖSZÖNTÖTTÉK A FRISSEN HABILITÁLT OKTATÓKAT
A kutatási eredményeket és oktatói minőséget is értékelő címet 26 oktató vehette át Borhy László rektortól, közülük öten az ELTE PPK munkatársai.  

Az Aula Magnában január 10-én megrendezett ceremónián jelen voltak a habilitációs eljárást lefolytató karok vezetői is. A résztvevőket Darázs Lénárd rektorhelyettes, az Egyetemi Habilitációs Bizottság elnöke köszöntötte.

Ünnepi beszédében Borhy László, az ELTE rektora kiemelte: a habilitált oktatók saját tudományterületükön széleskörű áttekintéssel és korszerű tudományos szakismerettel rendelkeznek, miközben oktatóként is remekül megállják a helyüket. Felelősségteljes munkájukkal már eddig is bizonyítottak, várható eredményeikkel pedig tovább növelik az ELTE hírnevét.

A PhD-fokozatot követő cím megszerzésére irányuló habilitációs eljárás során a jelöltek kutatói és oktatói képességeikről egyaránt tanúbizonyságot tesznek, a kari és egyetemi habilitációs bizottságok publikációikat, konferencia-előadásaikat és nemzetközi kapcsolataikat is értékelik.

Az ünnepségen habilitációs címét igazoló oklevelet vehetett át az ELTE PPK részéről:

  • Langerné Buchwald Judit
  • Honbolygó Ferenc
  • Patakiné Bősze Júlia
  • Széll Krisztián László

Oklevelét későbbi időpontban veszi át:

  • Hadarics Márton
     

Az ELTE-n 2002 óta habilitált címet szerzettek listája itt elérhető.

Forrás: elte.hu