KÉPZÉSI, NEVELÉSI ÉS GAZDASÁGI TANULMÁNYKÖTET (2023)

2023.12.17.
KÉPZÉSI, NEVELÉSI ÉS GAZDASÁGI TANULMÁNYKÖTET (2023)

„Képzési, nevelési és gazdasági kérdések a sportban, rekreációban” címmel jelent meg az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetének újabb tanulmánykötete, amelyet Dr. Magyar Márton és Dr. habil. Gősi Zsuzsanna szerkesztett.

Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent kiadvány elérhető a mersz.hu-n ide kattintva.

A szerkesztők bevezető gondolatai a kötet kapcsán:

„Az ELTE Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézete évek óta jelentet meg szakkönyveket, amelyek a sporttudomány aktuális kérdéseire keresik a választ. A mostani kötet címe sokat elárul a tartalomról: „Képzési, nevelési és gazdasági kérdések a sportban, rekreációban”. A sporttudomány sokszínűsége érdekfeszítő módon jelenik meg a különböző tanulmányokban. A szerzők, akik többségében az ELTE oktatói, nagyon alapos munkát végeztek. Az adott témakör elméleti és gyakorlati oldalát is bemutatták, és kifejezetten hasznos következtetésekre jutottak.

Melegen ajánljuk ezt a kötetet a sportok és különösen a sportoktatás iránt érdeklődőknek, illetve mindazoknak, akiket a sport különböző aspektusai érdekelnek.”

 

A tanulmányokat lektorálta: Prof. em. Dr. Bárdos György, Dr. Bukta Zsuzsanna, Dr. Faragó Beatrix, Dr. habil. Gősi Zsuzsanna, Dr. Kassay Lili és Dr. Magyar Márton

 

Tartalomjegyzék:

Kovács Katalin, Erdősi Zoltán: Hazai testnevelő tanárok véleménye és gyakorlata a sportjátékok játékcentrikus oktatásáról (5–28. oldal)

Major Bálint, Patakiné Bősze Júlia, Magyar Márton, Némethné Tóth Orsolya: A szakmai gyakorlat jelentősége a rekreációs szakemberképzésben az ELTE-n (29–50. oldal)

Béki Piroska: Kinetika – tematika – havas sportok (51–79. oldal)

Kassay Lili, Szalay Krisztina: Ahogy az edzők látják a klubokon belül az utánpótlásképzést (80–98. oldal)

Bukta Zsuzsanna: Húsz év után – Önkormányzati sportfeladatok és a sportfinanszírozás változásai (99–115. oldal)

Tóth Dávid Zoltán, Gősi Zsuzsanna: Szombathelyi sportszakos hallgatók közösségimédia-szocializációjának vizsgálata (116–127. oldal)

Lili Kassay, Krisztina Szalay: Question marks of team sports youth development based on coaching experiences (128–144. oldal)

 

A sorozat eddig megjelent kötetei:

  • Gősi, Zs., Boros, Sz., & Patakiné Bősze, J. (szerk., 2019). Sokszínű rekreáció: Tanulmányok a rekreáció témaköréből. ELTE PPK (elérhető ITT
  • Gősi, Zs., Bárdos, Gy., & Magyar, M. (szerk., 2020). Sokszínű rekreáció II. Egészségmegőrzés – Életkorok – Képzés. Akadémiai Kiadó (elérhető ITT
  • Gősi Zs., Bukta Zs. 2020). A sport társadalmi, gazdasági és utánpótlás-nevelési kérdései. Tanulmányok sportszervezés témaköréből. Akadémiai Kiadó (elérhető ITT)
  • Gősi, Zs., Boros, Sz., & Magyar, M. (szerk., 2021). Sport a Covid-19 pandémia árnyékában. Tanulmányok a sporttudomány témaköréből. Akadémiai Kiadó (elérhető ITT)
  • Gősi, Zs., Magyar, M. (szerk., 2022). Sport – Gazdaság – Covid. Tanulmányok sportról sportszervezői nézőpontból. Akadémiai Kiadó (elérhető ITT)
  • Gősi, Zs., Boros, Sz., Magyar, M. (szerk., 2022). Életmód – Sport – Covid. Tanulmányok az életmódról és a sportról a Covid árnyékában. Akadémiai Kiadó (elérhető ITT
  • Gősi, Zs., Boros, Sz., Magyar, M. (szerk., 2022). Oktatás – Sport – Covid. Tanulmányok az oktatásról és a sportról a Covid árnyékában. Akadémiai Kiadó (elérhető ITT)
  • Gősi, Zs., Magyar, M. (szerk., 2023). A tanulás-tanítás folyamatának sajátosságai sport(os) nézőpontból. Akadémiai Kiadó (elérhető ITT

Hamarosan megjelenik a sorozat legújabb kötete is Életmód, menedzsment és módszertani kérdések a sport és rekreáció világában címmel, a sporthoz és rekreációhoz, teljesítményméréshez is kötődő tanulmányokkal.

 

Képzési, nevelési és gazdasági

Képzési, nevelési és gazdasági

0

/

0

0

/

0