Gyermekprogram ajánló a hét minden napjára

2020.04.28.
Gyermekprogram ajánló a hét minden napjára

Az Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet oktatói és hallgatói fontosnak tartják ebben a többnyire otthoni időszakban is, hogy minőségi időtöltéssel, mozgásos és szellemi élményekkel lássák el az embereket. A felnőttek és nagyobb iskolások már saját maguk is jól tudnak programokat keresni, de a kisgyermekek rendszeres és változatos programokkal való ellátása néha nagy fejtörést okoz a szülőknek. Így arra vállalkoztunk, hogy hétről hétre megújuló lehetőséget ajánljunk az óvodás és kisiskolás korosztály számára. Emellett az is fontos szempont volt, hogy ezek a programok szülői felügyeletet nem igényelnek, a gyerekek maguk is végig tudják csinálni a különböző foglalkozásokat.

A 2020. június 1. és 5. közötti időszakra ITT TÖLTHETŐ LE programajánlatunk.

A hétvégére sem szeretnénk magukra hagyni a gyerekeket, de erre az időszakra dominánsan olyan programokat válogattunk, melyeket a szülők és a gyerekek együtt tudnak átélni, megnézni, kipróbálni.

Itt egy folyamatosan bővülő listát hoztunk létre, melynek az elején találhatóak az aktualitások, amiket lehet hogy csak ezen a hétvégén lehet elérni, vagy most kerülnek fel a világhálóra, majd lefelé haladva találhatóak olyan javaslatok, melyek szinte bármikor elérhetők és remek családi kikapcsolódást nyújthatnak.

Jó böngészést és kellemes időtöltést kívánnak mindenkinek az Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet oktatói és hallgatói.

 

Barangolás az Ócsai Öreg-Turjánosban. Élő túra június 06-án, a biztonsági szabályok betartása mellett. A lápvidék különleges élőhelyviszonyainak köszönhetően számos ritka növény és madárfaj maradt fenn itt. Családosok számára is teljesíthető, közepesen nehéz, 4 km-es vezetett túra. E-mail-es bejelentkezés szükséges a korlátozott látogató szám miatt.

ELÉRHETŐ ITT

Fedezzünk fel játszóteres parkokat. Az alábbi link alatt egy budai és egy pesti oldalon található új játszóteres park kerül bemutatásra. A gyerekek játékai mellett mindkettő családi pihenőhelynek is tekinthető, parkos részekkel és zöld felületekkel is.

ELÉRHETŐ ITT

Vicces gyerek napi reggeli. Íme pár ötlet gyerek napra, hogy hogyan lehet egy reggeli készítést kicsit szórakoztatóbbá tenni ezen a különleges napon. Az alábbi linken számos reggeli ötlet fel van tüntetve, amelyet könnyen el lehet készíteni a gyermekkel együtt.

ELÉRHETŐ ITT

Pörögj velünk! A Ciróka Bábszínház főszervezésével gyereknap alkalmából 13 bábszínház összefogásával egy egésznapos programot szerveznek. A programok reggel 8:30-tól egészen este 9 óráig fognak tartani. Bár még részletes programterv nincs, de nagyon ígéretesnek hangzik és biztosan remek programok lesznek, érdemes az eseményen visszaigazolni és részt venni.

ELÉRHETŐ ITT

Gyereknapi Alma koncert. Az Alma együttes on-line koncertje a Tesco üzletsor Facebook oldalán érhető el május 31-én, 17 órától. A korábbról megszokott sikerdalok mellett újabbakkal is találkozhatunk a programban. A koncert után a szervezők kisebb ajándékcsomagokat is kisorsolnak a résztvevők között.

ELÉRHETŐ ITT

Kiskalász zenekar gyereknapi bulija. A Várkert Bazár oldalán május 30-án, szombaton 11 órától jelentkezik be a teljes négytagú zenekar, hogy eljátsszák nekünk egyik kedvenc dalukat, majd a többi mókásat is. Az oldal videói között több korábbi gyermekeknek szóló vidám dalt is találunk, így előtte, utána is érdemes ezek közül is csemegézni.

ELÉRHETŐ ITT

 

Szombat esti mini disco. Minden családtag készítse elő a bulis, táncos ruháját, ugyanis ebben a videóban mini disco keretein belül szuper táncokat tanulhatnak meg.               

ELÉRHETŐ ITT

Rakjunk rendet együtt. KonMari hajtogatás videójával szeretnék segíteni, hogy pillanatok alatt rendezett és áttekinthető szekrények legyenek otthon. Azt javasokjuk, hogy a gyerekekkel együtt csináljuk itt is a hajtogatást, hogy minél korábban megtanulják, mennyire fontos a rendrakás és a rendezett körülmények közötti élet és a tiszta környezet.

ELÉRHETŐ ITT

Közös kürtőskalács sütés. A következő YouTube videó segítségével egy közel fél órás közös főzőcskézést/sütögetést tudunk a gyermekeinkkel együtt végigcsinálni. A videóban kürtőskalácsot készít a hölgy, bemutatja hogy kell, természetesen célszerű a hozzávalókat előre kimérni és előkészíteni, hogy a gyermek minél nagyobb részt ki tudjanak venni a munkából. A kürtös sütőben elkészíthető és különleges hozzávalót nem igényel. Remek szórakozás, és minőségi időt lehet így közösen eltölteni, mindeközben pedig tanul valamit a gyermek és a szülő is egyaránt. Igyekezzünk minél több hasonló jellegű közös programmal szebbé tenni ezt az időszakot.

ELÉRHETŐ ITT

Irány New York, Metropolitan Muzeum. Mai nap folyamán 26 különböző tárlatvezetésen lehet részt venni a világ egyik leghíresebb múzeumában, ami A Nagy Almában található, azaz New Yorkban. Divat szerelmeseinek első kézből ajánljuk, míg a gyerekek számára érdekes lehet régebbi ruhákat is látni.

ELÉRHETŐ ITT

 

Lui Bűvész. Minden vasárnap 18:00 órakor bejelentkezik a Facebookon élőben Lui a bűvész, hogy szórakoztassa egy kicsit a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt, bűvész trükkjeivel. Lui eredeti neve Fehér Gábor és 25 éve foglalkozik a bűvészkedéssel, mellette illuzionista. Évi 250-300 fellépése most lecsökkent, így online visz egy kis különlegességet vasárnaponként az emberek életébe. Van egy honlapja, ahol bővebben lehet olvasni róla és munkásságáról. Az élő facebook bejelentkezés

ELÉRHETŐ ITT

Gyerekjáték a főzés. KonyhaTVOnline youtube csatornáján Gyuri bácsi és kis kuktái közösen elkészítenek egy almás, vaníliakrémes piskótát közösen. Gyuri bácsi végig gyermekei bevonásával és segítségével mutatja lépésről lépésre a a sütés/főzés folyamatait. Gyerekjáték a főzés címen számos recept elérhető, amely gyerekekkel közösen, könnyedén elkészíthető.

ELÉRHETŐ ITT

Élő táncjáték előadás. A Kuttyomfitty Társulat élő adással készül 15:00 órakor a Facebook oldalukon, melyben táncjáték előadást adnak elő. Kicsit más, mint egy bábszínház előadás, de izgalmas és mulatságos tud lenni a kicsik számára.

ELÉRHETŐ ITT

Álomutazó. Vannak, akik az elmúlt években már látták karácsony kerül ezt a színpadi produkciót, de azok közül is sokan nézik meg újra most. De talán még több olyan kisgyermekes család van, akik nem jutottak el az Álomutazóra. Ez a mesemusical egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki sem álmodik. A történet főhőse, Tomi a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul az álomvilág megmentéséért.

ELÉRHETŐ ITT

 

Magyarság Háza Mesedélelőtt. Magyarság Háza minden vasárnap 10 órakor mesedélelőttel várja a családot. Mindig különböző előadást láthatunk különböző művészektől. Ez lehet bábozás, mese és versmondás, vagy színdarab. A mesemondáson túl az oldalon megtalálhatók különböző receptek, illetve kézműves foglalkozások is, melyek színesebbé tehetik a szülők és gyerekek hétvégi közös programjait.

ELÉRHETŐ ITT

Dobronka Cirkusz, Világszám! A Magamura Alkotóműhely és az Objekt Projekt közös előadása látható volt április 25-én élőben, de a csatolt YouTube linken bármikor megtekinthető az 1 órás előadás. Ez egy báb-stream-ház, a Dobronka Cirkusz előadását lehet látni bábokkal eljátszva. Rendkívül szórakoztató és óvodástól a kisiskolás gyermekekig mindenkit leköt ez a kis előadás.

ELÉRHETŐ ITT

 

Bábszínház online - Az alábbi linken a Budapest Bábszínház jóvoltából tekinthetünk meg minden szombaton 11 és 19 órakor egy darabot az archívumból. Ez remek lehet egy közös programnak is a családdal, de akár a gyermeknek egyedül is, hiszen biztosan leköti. A videók minden szombaton a Budapest Bábszínház youtube oldalán tekinthetők meg, csak ezekben az időpontokban és nem letölthetőek, valamint nem is visszanézhetőek.

ELÉRHETŐ ITT

Állatkerti "barangolás" - Sajnos élőben az ország állatkertjei sem látogathatóak, de ebben az időszakban sem kell teljesen mellőzni az állatkerti felfedezések örömét. A Szegedi Vadaspark FB oldalát ajánlom családosoknak, ahol a kezdő oldalon folyamatosan frissülő, Találd ki, ki vagyok játék mellett mindig találunk friss híreket a különböző állatok újabb és újabb életeseményeiről, videóik közé pedig tematikus módon egyre több földrészt "képviselő" vadasparki séta kerül feltöltésre. Az oldal böngészése és a hírek, videók közös megnézése nem csak az állatokhoz és földrészekhez kapcsolódó ismeretek bővítését szolgálhatják, de reméljük többek érdeklődése felkelthető az iránt, hogy amikor már újra látogathatóak lesznek az ilyen helyek, akkor a Szegedi Vadaspark is fel fog kerülni a családok úticéljai közé.

ELÉRHETŐ ITT

Dalok itthonról - Ez a videósorozat szombatonként 11 órakor 6 héten keresztül fog zajlani. Ez a Kiskalász zenekar programsorozata, ahol online koncertet adnak a családok számára. A videósorozat a Várkert Bazár facebook és youtube oldalán megtekinthető.

ELÉRHETŐ ITT és ITT

Egy örök klasszikus - A Nemzeti Filmintézet 90 klasszikus filmet osztott meg, amik között több kötelező olvasmány is található és esedékes lehet a későbbiekben. A család összeülhet és együtt megnézhetik ezek közül az éppen az érdeklődésnek megfelelőt, így akár egy közös vasárnap délutáni szokást kialakítva. Mai ajánlatunk a Tanár úr kérem … melyben sok szülő akár gyermekkori önmagára is ráismerhet. Jó szórakozást kívánok mindenkinek!

ELÉRHETŐ ITT

 

Archív programajánlatok:

2020. április 27. és május 1. közötti időszak ITT TÖLTHETŐ LE

2020. május 04. és 10. közötti időszak ITT TÖLTHETŐ LE

2020. május 11. és 15. közötti időszak ITT TÖLTHETŐ LE

2020. május 18. és 22. közötti időszak ITT TÖLTHETŐ LE

2020. május 25. és 29. közötti időszak ITT TÖLTHETŐ LE