ESI-oktatók a 20. Sporttudományi Kongresszuson (2023)

2023.06.06.
ESI-oktatók a 20. Sporttudományi Kongresszuson (2023)

2023. május 31. – 2023. június 2. között rendezte meg a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) a Pannon Egyetem, mint társrendező közreműködésével a jubileumi XX. Országos Sporttudományi Kongresszusát a „királynék városában”, a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosban, Veszprémben.

Az idei grandiózus méretű esemény 16 szekciója és 4 poszter-szekciója összesen 160 előadása során a hazai sporttudomány neves kutatói, köztük az ELTE PPK ESI oktató-kutató kollégái, óraadói oktatói, kimagasló szakdolgozói teljesítményt nyújtó BSc- és MSc-szakos, valamint PhD-hallgatói is bemutatták legfrissebb kutatási eredményeiket.

Dr. habil. Gősi Zsuzsanna intézetigazgató-helyettes asszony a „Sport és Társadalom” szekció elnökeként is szerepet vállalt.

A szervezőbizottság tagja volt Bella Dániel, végzős sportmenedzser szakos hallgatónk is. Emellett a „Sport – Covid-19” szekció egyik üléselnöke szerepét is megkapta és előadást is tartott a „Sportrekreáció – Sporttörténet” e-poszter szekcióban.

Előadásaink és posztereink voltak 2023-ban (az első szerző vezetékneve szerinti ABC-sorrendben):

 • Béki Piroska: Az ökölvívó sport fenntarthatósága az Olimpiai Játékokon – Szabálymódosítások 10 év tükrében („Olimpia – Versenysport – Innováció”)
 • Bella Dániel és Dancs Henriette: Fenntartható szabadidősport események megrendezésének szempontrendszere („Sportrekreáció – Sporttörténet”)
 • Borkovits Margit: Fogyatékkal élő tanulók mozgásos rekreációs szokásainak vizsgálata („Sportrekreáció – Sporttörténet”)
 • Faragó Beatrix és Gősi Zsuzsanna: A kriptovaluták szerepe és jelentősége a sportiparban: áttekintés az innovatív sportgazdaság új irányairól („Sportmenedzsment – Sportgazdaság”)
 • Gősi Zsuzsanna, Erdélyi Éva, Bukta Zsuzsanna és Magyar Márton: Sportról szóló filmek nyomában („Sport és Társadalom”)
 • Kassay Lili, Szalay Krisztina: Az utánpótlás-edzők munkájának szervezeti támogatása („Egyetemi sport – Utánpótlás”)
 • Kovács István Attila, Gősi Zsuzsanna: Energiaválság hatása a sportlétesítmények üzemeltetésére („Sportmenedzsment – Sportgazdaság”)
 • Magyar Márton, Gősi Zsuzsanna: Rekreációs fogyasztói szokások hazai fesztiválokon („Sportrekreáció – Sporttörténet”)
 • Mikó Alexandra, Patakiné Bősze Júlia: Szabadidős szokások változása egy budapesti általános iskola és gimnázium tanulói között az elmúlt hat évben („Sportrekreáció – Sporttörténet”)
 • Móczik Alexandra Cintia, Gősi Zsuzsanna, Patakiné Bősze Júlia: Disney mesékkel a női labdarúgás utánpótlásáért – UEFA Disney („Sportelemzés”)
 • Patakiné Bősze Júlia, Koncz Ádám, Skribanek Dóra: Jól-lét, evési attitűd és közösségi média használat különböző fizikai aktivitású fiatal nők körében („Sportrekreáció – Sporttörténet”)
 • Rausz-Szabó Attila, Nagy Ádám: Miért szakad meg a kajak-kenus versenyzők sportkarrierje idejekorán? („Sportelemzés”)
 • Ránky Márta, Magyar Márton: Rekreáció az online térben, avagy online edzések pandémia közben (és után?) („Sportrekreáció – Sporttörténet”)
 • Szabó Attila: Placebo dopping, avagy teljesítmény javítás gondolat manipulálással: Becsaphatjuk a gyermekeket egy jobb eredmény érdekében? („Sporttáplálkozás – Sportélettan”)
 • Székely Mózes: Az egyetemi sport intézményi helyzete 2019-2020-ban – A megnövekedett sporttámogatást megelőző évek bázisértékei („Egyetemi sport – Utánpótlás”)
 • Tamás-Szora Lóránd, Béki Piroska: Újszerű kihívások a versenyzői teljesítmény mérésében a torna sportban („Sportelemzés”)
 • Tóth Dávid Zoltán, Farkas Márton, Csárdi Csenge, Dancs Henriette: Szurkolók közösségi média passzív sport fogyasztásának utánkövetéses vizsgálata. Esettanulmány a Falco-Vulcano Energia KC csapatával („Sportelemzés”)

Az előadások és poszterek kivonata (absztrakt) a https://mstt.hu/wp-content/uploads/2023/05/MSTT-Szemle-2023-03-asztrakt-230511.pdf weblinkről letölthető – megjelent a Magyar Sporttudományi Szemle 24. évfolyam 102. lapszámában (az első szerző neve alapján ABC-rendben).

Néhány kép az alábbi galériában szemlélteti a tudományos rendezvényen az ESI reprezentációt. A tombola értékes nyereményeit idén 3 oktatónk is sikeres elnyerte: Dr. habil. Gősi Zsuzsanna, Patakiné Dr. Bősze Júlia és Dr. Magyar Márton.

Köszönjük a részvételi lehetőséget a Magyar Sporttudományi Társaságnak! 2024-ben is el fogunk látogatni a kutatási beszámolóinkkal a Kongresszusra.

20. Sporttudományi Kongresszus

20. Sporttudományi Kongresszus

0

/

0

0

/

0