ESI-oktató előadása multidiszciplináris turizmus konferencián

2019.11.15.
ESI-oktató előadása multidiszciplináris turizmus konferencián

A SZE-KGK Turizmus Tanszéke „Multidiszciplinaritás a turizmusban” alcímmel, 2019. november 15-én rendezte meg a jubileumi X. Nemzetközi Turizmus Konferenciát.

Az Egészség-, sport és ökoturizmus szekcióban intézetünk adjunktusa, Dr. Magyar Márton tartott előadást társszerzőivel az UNESCO Kreatív Városok Hálózata magyar település-tagjának, a magyar fővárosnak a területén fellelhető egyik trendszerű rekreációs szolgáltatásról, a szabadulószobák kínálatáról. Az előadás kiemelte a szolgáltatás rekreációs tartalmait, valamint a kínálat sokszínűségét.

A témát újszerűnek és hasznosnak ítélték meg szekció résztvevői és elnöke is, kiemelve a kreativitás és élmény fontosságát, a téma folyamatos megújulási potenciálját. Ennek eredményeként kb. 20 perces időtartamban folyt tovább a szakmai tanácskozás, például Budapest-tematikájú escape room kialakítása, illetve a nemzetköziesítés és a fenntarthatóság további megvalósítása érdekében,

A jövőben a kutatók tervei között szerepel – többek között – megvizsgálni a keresleti/igénybevevői oldalon a résztvevők motivációs hátterét, valamint azezen programok generálta rekreációs hatásokat, élményeket az intézmények gyakorlati partnereinél (pl. Szobafogság, Magic Rooms).

 

X. Nemzetközi Turizmus Konferencia - Multidiszciplinaritás a turizmusban

X. Nemzetközi Turizmus Konferencia - Multidiszciplinaritás a turizmusban

0

/

0

0

/

0