ELTE-S ÉREMESŐ AZ EGYETEMI BAJNOKSÁGOKON

2022.05.30.
ELTE-S ÉREMESŐ AZ EGYETEMI BAJNOKSÁGOKON
Az ELTE-sek 9 arany, 5 ezüst és 3 bronzéremmel tértek haza a MEFOB miskolci döntőiről, sakkozóink pedig 3 ezüst és egy bronzérmet szereztek Budapesten.

A 2022-es MEFOB Fesztiválon női futsalcsapatunk a döntőben 3-1-re győzte le a Pécsi Tudományegyetem játékosait, míg a férfiak a Miskolci Egyetem csapata ellen vívott döntőben az utolsó percekben lőtt góllal diadalmaskodtak, így mindkét csapatunk megvédte MEFOB bajnoki címét. Női kosárcsapatunk az elődöntőben bravúros játékkal legyőzte a tavalyi aranyérmes Testnevelési Egyetemet csapatát, a döntőben azonban a Széchenyi István Egyetem csapata ellen vereséget szenvedtek, így tavalyhoz hasonlóan ismét ezüstérmet szereztek. Az ELTE férfi vízilabda-csapata a nyolcaddöntőben 13-10-re győzte le a Semmelweis Egyetem csapatát, a negyeddöntőben azonban egy pont különbséggel kikapott a debreceni együttestől, a helyosztók során végül a 8. helyezést szerezte meg.

A férfi atlétikai számokon belül Bencsik Ádám első helyezést ért el férfi 400 méteren és 400 méter gáton. A 800 méteres távon Kasoly Benedek második, Pop Leonardo ötödik lett, 1500 méteren Kasoly Benedek a második, Szabó Milán a tizenkettedik helyet szerezte meg. Az 5000 méteres távon Vásárhelyi Máté Dávid a dobogóról épp csak lemaradva a negyedik helyen futott be. A 4x100 méteres váltót az ELTE csapata nyerte, hármasugrásban Papp Bence ezüstérmet szerzett.

A női atlétikai számok közül 100 méteres futásban Bathó Borbála Dorka bronzérmes lett, 100 méter gáton a harmadik helyet Kiricsi Berill szerezte meg. Kétszáz méteren Bathó Borbála Dorka a negyedik helyen futott be. A 4x100 méter váltóban az ELTE csapata ezüstérmet, 4x400 méteren bronzérmet szerzett. Az ötezer méteres gyaloglásban Csörgő Dóra a második helyen futott be, a hétpróbát Szűcs Szabina nyerte. Az atlétika MEFOB-on intézményi pontversenyében szintén az ELTE végzett az első helyen 159 ponttal.


Szűcs Szabina

A rendezvényen Szabó László, a BEAC korábbi alelnöke a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség Hajós Alfréd Arany Emlékplakettjét vehette át a magyar egyetemi sport fejlesztése érdekében végzett munkája elismeréseként. A verseny után Simon Gábor, a BEAC igazgatója méltatta a sportolók és edzők munkáját, köszönetet mondott a szervezőknek a verseny profi lebonyolításáért, egyben örömét fejezte ki, hogy férfi futsalcsapatunk friss magyar egyetemi bajnokként mutathatja meg magát európai színtéren is a nyár folyamán Łódź városában.

A MEFS a BEAC Sakk Szakosztályával karöltve szervezte meg a sakkozók egyetemi-főiskola országos bajnokságát az ELTE lágymányosi campusán. Az 1972-es főiskolai bajnokság győztese, a 2016-ban elhunyt Hetényi Géza emlékére szervezett tornán ezúttal tíz egyetem 54 versenyzője vett részt, 32-en a profik, 22-en az amatőrök között. A profik és az amatőrök versenyén is a fővárosi egyetemek vitték a prímet, előbbin leginkább a nagymestereiknek köszönhetően. Az ELTE-sek idén is átlag feletti teljesítményt nyújtottak: egyéniben az amatőrök között a nőknél Masznyik Kamilla ezüstérmes, a férfiaknál Czigányi Tamás bronzérmes lett.

A csapatok küzdelmében a profiknál az Eötvös Loránd Tudományegyetem (Korpa Bence, Miszler Levente, Egresi Máté) megőrizte második helyét, az amatőröknél az ezüstérmet itt is az ELTE triója (Czigányi Tamás, Berebora Gergely, Masznyik Kamilla) szerezte meg. A nyertes versenyzők Ádám Erzsébet (Hetényi Géza özvegye) felajánlásának köszönhetően magas pénzdíjakban részesültek, emellett a Magyar Sakkszövetség és a BEAC könyvdíjait is átvehették.