ELTE-ESI bronz a sportos OTDK-n

2021.04.16.
ELTE-ESI bronz a sportos OTDK-n

2021. április 7-9. között a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara rendezte meg a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójának döntőjét. A Sportrekreáció, sportturizmus tagozatban Albert Angéla: Korosztályi sajátosságok a turizmusban, avagy rekreációs utazási motivációk egy debreceni kutatásból című pályamunkájával III. helyezést ért el (témavezetője: Dr. Magyar Márton).

Angéla bemutatkozása következik:

„I. éves Rekreáció mesterszakos hallgató az ELTE PPK-n 2020. szeptembere óta. Alapszakos végzettségemet egy gazdaságtudományi területen, a turizmus-vendéglátás szakon szereztem meg. A sport iránti szeretetem és elkötelezettségem 6 éves korom óta jelen van. 11 évig szinte csak versenyszerűen sportoltam, egész pontosan táncoltam és szertornáztam. Az egyetemi évek alatt tértem át a hobbisportra, amely felkeltette érdeklődésemet az egészségtudatosabb életmód és rekreáció felé. A BSc-szakdolgozatom kutatási témája a szabadidős utazási motivációk vizsgálata volt, melynek legkiemelkedőbb eredménye maga a rekreáció volt. Így fedeztem fel a turizmus, a rekreáció és az egészség közötti gazdasági, társadalmi, pszichológiai összefüggéseket. Jelen helyzetben a pandémia okozta problémák mindegyik területet hatalmas mértékben sújtják, ezért leendő rekreációs életmódtanácsadó szakemberként fontosnak tartom, hogy a jövőbeli talpraállás alapjait és lehetőségeit az MSc tanulmányaim során a lehető legtöbb oldalról megismerjem. Ehhez szeretnék az egészségtudatosság és egészségturizmus területén kutatást folytatni. Mindez pedig lehetőséget ad majd arra, hogy segítsek az embereknek a testi-lelki-szellemi egyensúly helyreállításában, amely nem csak az egyének életmódjára gyakorol jótékony hatást, hanem a gazdasági mutatókra is.”

Gratulálunk Angélának az elért szép eredményéért! S bíztatjuk őt is, más hallgatóinkat is a következő Tudományos Diákköri Konferencián történő részvételre.

OTDK III. helyezés

OTDK III. helyezés

0

/

0