Átadták a 2019-2020-as fair play-díjakat

2021.11.17.
Átadták a 2019-2020-as fair play-díjakat

A Magyar Fair Play Bizottság a világjárvány miatti halasztást követően egy eseményen, november 10-én, ünnepélyes keretek között adta át a 2019-2020-as fair play-díjakat. Dr. Kamuti Jenő és csapata több mint 30 elismerést adott át.

A díjazottak között van Dr. Szikora Katalin sporttörténész, az ESI óraadó oktatója valamint Dr. Rausz-Szabó Attila egyetemi adjunktus (ELTE PPK ESI), kajak-kenu mesteredző

Dr. Szikora Katalin sporttörténész: Tudomány, Trófea. Az olimpizmus egyik legnagyobb hazai kutatója, hírvivője. Okleveles történelem- és földrajzszakos tanárként kezdte pályáját és majd a Testnevelési Egyetem Társadalomtudományi Tanszékét is vezette, így segítve a fiatal tehetségeket. Sport iránti szeretetét, elkötelezettségét megannyi hazai és nemzetközi publikáció őrzi, kiemelt figyelmet fordítva a magyar testnevelés és sport alakulására a kezdetektől napjainkig. Alapítója, titkára, majd a mai napig is tagja a Magyar Olimpiai Akadémia tanácsának.

 

Dr. Rausz-Szabó Attila kajak-kenu mesteredző: A Fair Play Sport Szolgálatában, Diploma. A sokszoros világbajnok és edzőként is hihetetlen sikereket elérő szakember a hazánkban egyre csökkenő népszerűségtől szenvedő kenu szakág fenntartásáért, fejlesztéséért dolgozik hosszú évtizedek óta. 2017-ben, neki köszönhetően indult el a kajak-kenu szakedzői képzés nappali tagozaton, melynek azóta is szakfelelőse. Többek között, a kenu háttérbe szorulása miatt is indította saját egyesületét, a nevével fémjelzett Szabó Attila Kenu Akadémia Egyesületet, önerőből. Az általa elvégzett munka nem csak sportágában, hanem az egyetemes sport világában is egyedülálló.

 

Forrás: http://olimpia.hu/magyar-fair-play-bizottsag/atadtak-a-2019-es-2020-as-magyar-fair-play-dijakat

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Két díjazottunk

Két díjazottunk

0

/

0

0

/

0