A REKREÁCIÓ FELSŐOKTATÁS 30 ÉVES JUBILEUMÁT ÜNNEPELTE AZ ELTE ÉS AZ ESI

2019.11.25.
A REKREÁCIÓ FELSŐOKTATÁS 30 ÉVES JUBILEUMÁT ÜNNEPELTE AZ ELTE ÉS AZ ESI

A hazai felsőoktatásban immáron 30. évét ünneplő rekreáció szak/pár/irány jubileuma alkalmából szervezte meg konferenciáját az ELTE Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézete „II. Sport-Tudomány-Egészség: Sokszínű rekreáció” címmel, amelyen a szak alapításában, első ciklusos működtetésében részt vevő vezetők és korábbi hallgatók is részt vettek.

 

A konferenciát Prof. Dr. Demetrovics Zsolt, a PPK dékánja nyitotta meg, kiemelve a rekreáció és a sport oktatásban és szabadidőben végzett tevékenységeinek fontosságát.

Prof. Dr. Bárdos György, intézetünk korábbi igazgatója indította az előadások sorát. Az előadás az életmód szerepét hangoztatta, amely gyakorlatilag a rekreáció értelmezési kerete. A konferencia első blokkjában a meghívott vendégek beszéltek a rekreáció különböző aspektusairól. Dr. Lacza Gyöngyvér, a Testnevelési Egyetem Rekreáció tanszékvezető docense és Dr. Ábrahám Júlia, a Fitness Akadémia igazgatóasszonya.

Ezután tartotta meg előadását egyetemünk adjunktusa, Dr. Magyar Márton az elmúlt 30 évet átfogó rekreáció oktatástörténeti előadását. Az első blokk zárásaként Dr. habil. Gősi Zsuzsanna docensasszony mutatta az előző évi konferencia tanulmánykötetének írásait.

A konferencia szünetében az érdeklődők számára az ESI és a szombathelyi STI doktoranduszai mutatták be tudományos munkásságukat a poszter-szekcióban. Ezt követően a kar budapesti és szombathelyi oktatói mutatták be a rekreáció különböző részterületeit. Sorrendben: Patakiné Dr. Bősze Júlia, Biróné Dr. Ilics Katalin, Dr. Nagyváradi Katalin, Dr. Rausz-Szabó Attila, Dr. Kassay Lili.

II. Sport-Tudomány-Egészség konferencia

II. Sport-Tudomány-Egészség konferencia

0

/

0

0

/

0